Warning: Creating default object from empty value in /var/www/swedenchimp.se/ing-mariepersson.se/wp/wp-content/themes/canvas/functions/admin-hooks.php on line 160

FÖRELÄSNINGAR

Ing-Marie anlitas ofta som föreläsare när kunden vill ha något helt annat som berör och som är unikt. Ing-Marie delar med sig av sina erfarenheter från arbetet med schimpanser i mer än 35 år.

DSC_2966Schimpanserna är mer lika oss än vi tror. De känner sorg, ilska och glädje precis som vi, de har samma behov av närhet och bekräftelse. Eller är det kanske tvärtom – att det är vi som är mer lika schimpanserna än vi tror? Vi borde kanske stanna upp ibland och titta i backspegeln. Hur gör de för att må bra, hur arbetar chefen i gruppen, hur uppfostrar de sina barn, bryr de sig om varandra mer än vi? I en allt mer krävande livs- och arbetsmiljö kanske schimpansen kan lära oss mycket?

Med utgångspunkt från sitt arbete med schimpanserna har Ing-Marie varit inspirationskälla till författarna Tommy Lundberg och Ola Berggren som har skrivit boken ”Ledarskap på Apstadiet” som kom ut under 2010. Den har fått mycket uppmärksamhet i media, bl.a. i TV4:as Nyhetsmorgon och SVT:s Godmorgonprogram. Dagens Industri, Metro, Resumé, Chefen i Fokus mfl. tidningar har skrivit om den och den har blivit en av landets nu mest omtalade ledarskapsböcker. Boken är ett upprop för ett mänskligare ledarskap. Men den är också ett upprop för att rädda de utrotningshotade schimpanserna. Intäkterna från försäljningen av boken går nämligen till bevarandeprojekt, forskning, utbildning och andra insatser för schimpansernas överlevnad.

En föreläsning med Ing-Marie ger en inblick om Kommunikation. Ledarskap. Bekräftelse, och kärlek, utan ett tal!

Den får er att stanna upp och tänka till: Vad är viktigt med ditt liv, Sluta gnäll, Vi måste börja bry oss nu, och just du är en viktig droppe.

Med stor inlevelse och passion förmedlar Ing-Marie kunskap och lärdomar från de stora människoaporna. En resa i Ing-Maries värld framkallar både skratt, gråt och eftertanke. En resa som passar inom alla områden och yrkeskategorier – ingen går hem oberörd!  

 

Ämnen

  • ”Min håriga familj”
  • Schimpansen – vår närmaste släkting
  • Kommunikation/kroppsspråk.
  • Känslor, kärlek, bekräftelse och ledarskap utan tal
  • Vad kan människan lära av schimpansen?
  • Tillsammans blir vi starka!
  • Just du är en viktig droppe!